–
–
עליית ערך, השבחה. עליית ערך של הנכס.
–
שווי הנכס לאחר השיפוץ.
–
דמי תיווך המשולמים לסוכן או לחברה עבור מציאת נכס.
–
מעריך מטעם המחוז שתפקידו להעריך את הנכס לצורך חישוב מס.
–
צפי ההכנסות מהשכרת הנכס בניקוי ההוצאות. חישוב זה אינו משקלל עלויות מיסוי שיחול על המשקיע.
–
–
בעל משרד נדל"ן מורשה, שבו מועסקים סוכני נדל"ן.
–
–
תזרים מזומנים- ההכנסה נטו מנכס, בחישוב שנתי או חודשי. מקובל לנכות מההכנסה עלויות ידועות מראש, כגון מיסים, ביטוח, דמי ניהול, וכן עלויות נוספות, כגון הוצאות תחזוקה וכול'.
–
–
מועד סגירת העסקה שבו מתבצע העברת הבעלות על הנכס, בדרך כלל מתקיים אצל חברת הטייטל.
–
עלויות הסגירה של עסקת רכישת הנכס. עלויות אלה כוללות שכ"ט עו"ד בעסקה, עמלת תיווך, פרמיית ביטוח עבור Title Insurance וכו'.
–
ניתוח השוואתי של מחירי שוק, המבוצע עבור הנכס, המיועד לקבוע שווי שוק של הנכס ו/או שווי שוק של הנכס בשכירות. ה- CMA מבוצע על ידי מתווך ו/או שמאי , על סמך נתונים של נכסים מקבילים שבהם בוצעו עסקאות בתקופה הסמוכה למועד ביצועו.
–
רישום הנכס במחוז.
–
רישום הנכס במחוז.
–
עמלה המשולמת לסוכן הנדל"ן בד"כ בסיום העסקה. העמלה יכולה להיות משולמת ע"י המוכר או הקונה, לרב בארה"ב העמלה משולמת על ידי המוכר.
–
השוואת מחירי שוק של נכסים דומים שנמכרו בחודשים האחרונים באותו אזור. בד"כ מוצגת ע"י סוכן הנדל"ן לפני מכירת בית או לפני קניית בית.
Condo (Condominium )
–
סוג של נכס נפוץ בארה"ב המקביל לדירה בודדת על קומות הנמכרת בארץ.
–
חוזה/הסכם בכתב או בע"פ המורה אילו דברים ייעשו ואילו לא ייעשו במסגרת העסקה.
–
שטר בעלות על נכס, המקביל לטאבו בישראל. מסמך בעלות המציין מי הוא בעל הנכס הנוכחי ואף מי הוא הבנק שסיפק את המשכנתא.
–
דמי רצינות – נקרא לפעמים גם – Deposit. סכום כסף המועבר לחשבון נאמנות על ידי המשקיע לאות רצינות. לאחר הודעת אישור, זכאי הקונה לתקופה של בדיקת הנכס Home Inspection שבמהלכה הוא יכול לבטל את הרכישה ולקבל בחזרה את דמי הרצינות.
–
הפער בין שווי שוק של הנכס למחיר הרכישה, בנוסף מקובל בארה"ב לבעלי נכסים לחשב את שווי ההון העצמי שלהם לפי מחיר הנכס פחות ההלוואה על הנכס.
Escrow/Title company
–
חברת נאמנות שהיא צד שלישי בעסקת נדל"ן. בין היתר תפקידה לדאוג שכל מסמכי הנכס יהיו נקיים מתביעות שונות לפני העברתו לקונה, שהקונה הפקיד את כל הכספים כפי שהוסכם בחוזה וכמובן ביצוע העברת הבעלות הסופית על שמו של הקונה.
–
עיקול- נכס שעוקל על ידי הבנק בנסיבות שבהן הלווה לא עמד בהחזר תשלומי המשכנתא, ומוצע למכירה ע"י הבנק. החיסרון הוא שנכסים מעוקלים לא זכו לניהול ותחזוקה ראויים .
–
הפער בין שווי שוק של הנכס למחיר הרכישה, בנוסף מקובל בארה"ב לבעלי נכסים לחשב את שווי ההון העצמי שלהם לפי מחיר הנכס פחות ההלוואה על הנכס.
Escrow/Title company
–
מכירת נכס על ידי בעל הנכס ישירות ללא שימוש במתווך.
–
מקביל בישראל ל "ועד הבית" במקרה של בניין דירות ו"ועד השכונה" במקרה של שכונה עם בתי קרקע. תפקידם לשמור על הסדר והניקיון של השטחים הציבוריים וכמו כן שהדיירים נוהגים על פי חוקי הועד. בד"כ על בעל הנכס חלה חובה לשלם את מיסי ועד הבית/שכונה חודש בחודשו. בדרך כלל בנכסים מסוג condos.
–
דו"ח בדק בית- דו"ח הנדסי כולל הסוקר את חלקי הבית ומפרט ליקויים בחלקי הבית ו/או בסביבתו, לעיתים לאחר בדיקה של מפקח ניתן לשלול ו/או לאשר רכישה של נכס.
–
–
מסמך הסגירה הנמסר גם לקונה וגם למוכר ע"י חברת הטייטל לפני העברת הבעלות הסופית של הנכס ובו מפורטים כל החיובים וכל הזיכויים שקשורים לעסקת הרכישה/מכירה. ישנה עמודה נפרדת לקונה ועמודה נפרדת למוכר.
–
מערכת חימום מרכזית של הבית.
–
ביטוח הנכס כנגד שריפה פגעי טבע נזקי אדם וכד'. כמו כן מבוצע ביטוח צד ג' למניעת תביעות כנגד בעל הנכס.
–
הליך בו הנכס נבדק ע"י בודק מוסמך (Inspector),בד"כ מוזמן ע"י הקונה, למציאת נזקים קוסמטיים, צנרת ומערכות, נזילות ובעיות בגג ולעיתים בקונסטרוקצייה. עפ"י הדו"ח שיינתן ע"י הבודק הקונה יכול לקבוע את עלות התיקונים הנדרשת לתיקון הנזקים.
–
(Individual Taxpayer Identification Number) מספר זיהוי לצורכי מס עבור אזרחים ישראליים,שאינם אזרחי ארה"ב ושאינם בעלי זכות ל-Social security number.
–
חוזה שכירות
–
צורת ההתאגדות העסקית הנפוצה ביותר לצורך רכישת נדל"ן מקבילה בארץ לחברה בע"מ. זוהי ישות משפטית נפרדת המאפשרת לבעליה אחריות אישית מוגבלת על חובות ופעולות החברה מבחינה מיסויית, ה- LLC "שקופה", כלומר ההכנסות מיוחסות ישירות לאדם שעומד מאחוריה, אלא אם כן הוא מבקש אחרת.
ישראלים רבים מאתרים השקעות נדל"ן בארצות הברית. במסגרת תהליך ההשקעה, ישנה חשיבות רבה לצורה בה יאגד המשקיע את השקעות הנדל"ן השונות, הן לצורך הגנה משפטית והן לצורך תכנון מס אופטימלי והקטנת חבות המס למינימום האפשרי על פי חוק.משקיע ישראלי שאינו תושב ארה"ב מוגדר כ- Non Resident Alien או תושב חוץ מבחינת שלטונות המס. לאור זאת, במידה וירצה להקים חברה אמריקאית, עומדות בפניו האפשרויות הבאות:
–
חומר ששימש לצביעת בתים בארה"ב, החומר נמצא כרעיל ונאסר לשימוש פעיל בשנת 1978.
–
תביעה משפטית כנגד הנכס שיכולה למנוע את מכירתו עד תשלום התביעה.
–
תשלום חודשי לחברת הניהול בגין הטיפול בפניות השוכר. החברה מקבלת תשלום רק כאשר יש שוכר בנכס. התשלום אינו כולל את עלות התיקונים במידה והיו.
–
הצעת מחיר לרכישת נכס, במידה וההצעה מוגשת לברוקר, גם אם הסכום נראה נמוך מאוד הוא מחויב להעביר את ההצעה למוכר.
–
מאגר של נכסים למכירה שנגיש אך ורק למתווכים בעלי רישיון תיווך בארה"ב.
–
Note
–
–
תפוסה. חשוב מאד לבדוק את אחוז התפוסה גם באיזור ההשקעה וגם בנכס בו מעוניינים להשקיע. למחפשי השקעות מניבות לא מומלץ להשקיע באזורים בעלי אחוז תפוסה נמוך.
–
מס הנכס- המקביל לארנונה, התשלום השנתי הנגבה על ידי הרשות המקומית, מחושב על פי חלק מסוים משווי הערכת הנכס.
–
ייפוי כח. ניתן לאדם ו/או מי מטעמו המבצע את הרכישה עבור המשקיע, לחברת הניהול, כדי לחבר את התשתיות (גז,חשמל,מים) לנכס וכדי להשכיר את הנכס בשם המשקיע.
–
מסמך המופק על ידי הבנק ומהווה הוכחת יכולת כלכלית ומאשרת שלמשקיע יש יתרת זכות בבנק המאפשרת לו לרכוש את הנכס המיועד. את האישור מציגים למוכר יחד עם ההצעה לרכישת הנכס, כדי שהמוכר יראה שאכן למציע יש יכולת כלכלית לממש את ההצעה שהוא מגיש.
–
חברת ניהול בארה"ב אשר מנהלת את הנכס לרבות מציאת שוכר, תיקונים וכדומה.
–
המחיר לרכישת הנכס. המחיר אינו כולל עלויות נוספות כגון עלויות סגירה, שיפוץ וכול'.
–
חוזה רכישה כתוב וחתום ע"י המוכר והקונה שבו מופיעים כל התנאים על פיהם יימכר הנכס.
–
בקרת שכירות. ישנם אזורים/דיירים/נכסים להם יש תקנות עירוניות המבקרות את עליית גובה השכירות בכל שנה. עליית גובה השכירות כל שנה תהיה קבועה לאותו שוכר אם בחר להישאר עוד שנה. כך שישנה עליה כמעט מובטחת אך שיעור העלייה ידוע מראש לטוב ולרע.
–
טופס שמופק על ידי חברת הניהול ומציג את ההכנסות משכירות לפרק זמן מסוים.
–
מתווך, סוכן המורשה לעסוק בנדל"ן, מחויב לפעול בהתאם לדיני התיווך במדינה בה פועל.
–
סוכן המורשה לעסוק בנדל"ן שחבר בארגון המתווכים המקומי והארצי.
–
עלויות כינון: עלות הקמת הכנס מחדש, ללא עלות קרקע. סכום זה נקבע על ידי חברת הביטוח על פי עלויות הבניה ועלויות נוספות, ומהווה את הבסיס לגביית דמי ביטוח. מסכום זה ניתן אף להסיק מה עלויות הבניה הסבירות לגבי הנכס.
–
נכסים שנמצאים בבעלות המלווה, בנק, גוף ממלכתי או חברת ביטוח של המלווה, לאחר אי הצלחה של נסיון למכור אותם ב- short sale או ב- foreclosure. לעיתים קרובות הם נמצאים בניהול של מנהלי נכסי REO של הגוף, שמנסים למכור אותם, בעצמם, באמצעות מכירה פומבית או באמצעות מתווכים.
–
ההליך הסופי שבו מתבצע רישום הנכס על שמו של קונה הנכס (מקביל למה שנקרא בארץ רישום ב"טאבו"), הרישום נעשה בד"כ תוך מספר שעות מסגירת העסקה ע"י חברת הטייטל.
–
–
–
–
ביטוח זכות, הליך של ביטוח הנערך בארה"ב בעת רכישת נכס, במטרה לבטח את זכויות הקונה. בהליך בודקת חברת ה-Title Company את הזכויות הנכס, ולאחר הבדיקה נותנת כתב אחריות לקונה המצהיר שאין בזכות הנרכשת כל פגם קנייני, כלומר הנכס אכן שייך למוכר ואין בו כל זכות צד ג', משכון או שעבוד.
–
מס העברה שמשולם בד"כ לרשות המקומית בזמן רישום הבעלות החדשה על הנכס. נהוג שהמוכר ישלם מס זה.
–
נכס משופץ מושכר ומנוהל הנמכר למשקיע.